Råvarer

Landbruget er meget nærværende i Geopark Odsherreds landskaber, hvor opdyrkede marker og græsningsarealer breder sig ud i næsten hver eneste udsigt, du møder.

Kvaliteten af jordbunden og den friske luft fra havet gør råvarer fra Geopark Odsherred særligt velsmagende. Det gælder både kødkvæg og øko-grise, der har gået ude, de fremavlede grøntsager og de vilde urter og svampe, du kan finde i skovbunde og langs strande på den rigtige tid af året.

Råvarer fra Geopark Odsherred sælges hos lokale gårdbutikker og supermarkeder, de er på menukortene på flere lokale og nationale restauranter – bl.a. på Dragsholm Slot, der i 2017 har fået sin første Michelinstjerne . Og i efterårsferien er der særligt fokus på de gode råvarer i Odsherred, i år med stor høstfest og en række events under ”Smag på Geopark Odsherred”!

En ny besøgsmark med oplevelsesrute på Lammefjorden åbner i juli 2017. Marken bliver et centralt formidlingssted med fokus på sammenhængen mellem grøntsagsavlen, geologien og de optimale betingelser for landbrug og råvareproduktion på den inddæmmede fjord.